Monday 29 April 2013

Tatar z łososia

Tatar z łososia to propozycja na lekką kolację lub przystawkę. Skropiony sokiem z cytryny, podany z drobno posiekanymi oliwkami, cebulką i ogórkiem kiszonym. Rybna alternatywa dla tradycyjnego tatara.

Tatar z łososia skropiony sokiem z cytryny podany z oliwkami, cebulką i ogórkiem kiszonym (przepis dla dwóch osób):
- 30 dag filetu z łososia
- 150 zielonych oliwek bez pestek
- 2 cebule
- 4 ogórki kiszone
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
- koperek do dekoracji

1. Filet z łososia myjemy, osuszamy, odkrawamy skórę. Filet kroimy w cienkie paski, a te w drobną kostkę. Skrapiamy sokiem z połowy cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
2. Oliwki, cebule i kiszone siekamy w bardzo drobną kostkę.
3. Na środku talerza układamy tatar z łosia, dookoła układamy dodatki. Rybę skrapiamy jeszcze kilkoma kroplami soku z cytryny i dekorujemy koperkiem.
SMACZNEGO!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...