czwartek, 4 kwietnia 2013

Cykoria nadziewana sałatką z szynki, sera i winogron

Szybka przystawka, idealna na przyjęcia i spotkania ze znajomymi. Chrupiąca cykoria faszerowana kremową sałatką.

Cykoria nadziewana sałatką z szynki, sera i winogron (porcja dla dwóch osób):
- 2 kolby cykorii
- 10 dag sera żółtego (np. goudy)
- 10 dag szynki gotowanej
- garść zielonych winogron bezpestkowych
- łyżka majonezu
- łyżka jogurtu greckiego
- sól, pieprz, słodka papryka w proszku

1. Cykorię płuczemy, osuszamy, odkrawamy brzydkie liście z zewnątrz i wycinamy głąb, tworząc wgłębienia.
2. Ser i szynkę kroimy w jednakowe paski, winogrona myjemy, osuszamy i kroimy w połówki. Sałatkę mieszamy z majonezem, jogurtem, doprawiamy przyprawami.
3. Łódki z cykorii nadziewamy sałatką.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...